Expositie ‘Tichelwerk’ geopend in De oude slagerij

In De oude slagerij is vrijdag de nieuwe tentoonstelling ‘Tichelwerk’ geopend. De Historische Vereniging geeft met deze expositie een overzicht van de geschiedenis van steen als bouwmateriaal: van tufsteen uit Duitsland tot bakstenen uit de fabrieken aan het Damsterdiep. Speciale aandacht is er voor de voormalige steenfabriek Rusthoven bij Wirdum.

De expositie werd geopend door wethouder Pier Prins, die memoreerde hoe hij zelf als jongen speelde bij de steenfabriek Boerdam te Middelstum. Samensteller van de tentoonstelling Cock Peterse mocht van de eerste bezoekers de complimenten in ontvangst nemen voor een fraai verzorgde en informatieve expositie.

De expositie is de gehele zomer te bezichtigen op woensdag- en vrijdagmiddagen en op zaterdagochtenden.