Loppersum Onderweegns over gezond voedsel

Evert Smink reikt een boek uit aan Zorgcoöperatie-voorzitter Ipe van der Deen

Elke zaterdag is er iets te doen bij ’t Hoge Heem. Op 12 juni had kookboekenschrijfster Rineke Dijkinga willen komen om Je brein vitaal: Met elke hap een gezonde stap te presenteren. Coronabesmettingen in haar omgeving gooiden roet in het eten. In haar plaats vertelde LOPEC-lid Evert Smink over het initiatief om Dijkinga’s boek te laten circuleren door Loppersum. Hij reikte het boek uit aan Tjitse Mollema (voorzitter van LOPEC) en Ipe van der Deen (voorzitter van de Zorgcoöperatie).

Voor de gelegenheid was er ook een (bescheiden) boekenmarkt. Boek scoren voor weinig geld, even erin bladeren op het dorpsterras met een gratis kopje koffie erbij, wat wil een mens nog meer.

Erf- en schuurverkoop

Op zaterdag 19 juni is er door het hele dorp een erf- en schuurverkoop (georganiseerd door de Loppersumer Jaarmarkt). Ook dan is het dorpsterras open en ben u weer welkom om de groei-expositie over de toekomst van Loppersum te bezoeken, zelf ideeën te leveren of andere ideeën te becommentariëren.

foto’s: Herman Rinket