Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Groninger bonen

15 mei om 19:30 - 21:00

Op 15 mei 2024 eindigen de IJsheiligen, een jaarlijks terugkerende periode van de vier laatste dagen waarop nachtvorst kan voorkomen. Vanaf 15 mei neemt het risico op vorst af en kun je dus je tuin vol zetten met kleurrijke tuinbloeiers of je moestuin in te zaaien. Voor de liefhebber van Groninger groenten wordt in Bibliotheek van Loppersum een lezing van Sanne Meijer georganiseerd.

Sanne Meijer verbouwt sinds een jaar oude Groninger groenten in haar volkstuin in Roodeschool. Ze onderzoekt deze gewassen vanuit historisch perspectief en vertelt over hun cultuurhistorisch belang en hun bijdrage aan een regionale identiteit. Welke verhalen vertellen de Groninger groenten over de lokale geschiedenis?

In haar Grunnegs Toentje vind je, naast spruitjes, spitskolen en ‘mous’, vooral veel Groninger bonen. Om precies te zijn: tuinbonen, erwten en ‘gewone’ bonen. Deze groenten bestaan al heel lang en je vindt ze overal ter wereld. In haar lezing op woensdag 15 mei van 19.30 tot 21.00 uur in Bibliotheek Loppersum neemt Sanne je mee op een reis door 10.000 jaar wereldgeschiedenis aan de hand van bonen. Je maakt kennis met een aantal Groninger bonen en hun verhalen.

Een kaartje kost 5 euro en is te koop via de website.

Gegevens

Datum:
15 mei
Tijd:
19:30 - 21:00

Locatie

Bibliotheek Loppersum
Kreupelhof 2
Loppersum, Nederland
+ Google Maps