Kunst in Koetshuis Ewsum


Stichting Beetke Benieuwd

Van 8 januari tot 2 maart 2014 exposeren Jilt Groenendal en Caroline van Haagen in het Koetshuis van Ewsum, Middelstum, met schilderijen.

Caroline van Haagen heeft een opleiding tekenen en schilderen in de vrije richting gevolgd aan de Academie Minerva te Groningen. In 1991 is zij cum laude geslaagd. Caroline werkt veelal naar waarneming en gebruikt daarvoor zeer uiteenlopende onderwerpen. Door verschillende technieken, materialen en ondergronden geeft zij op een vrije en expressieve wijze een eigen beeldtaal weer.

Jilt Groenendal is in 1995 afgestudeerd aan dezelfde academie. Jilt experimenteert niet met verschillende materialen. Hij schildert hoofdzakelijk met olieverf. Deed hij dat de laatste jaren spontaan en intuïtief met het paletmes, de laatste maanden is daarnaast een nieuwe ontwikkeling op gang gekomen, waarbij rationaliteit en intuïtie hand in hand gaan. Kleur speelt een belangrijke rol in het werk van Jilt.

Jilt zegt het zelf zo: ‘Van begin af aan ben ik in een proces van innerlijke en creatieve ontplooiing bezig om te komen tot puur abstract werk.’

Het Koetshuis (Oosterburen 1) is geopend op wo. t/m zo. 13.00 -16.00 uur