Dagbesteding in Loppersum wordt overgenomen

Op 1 juni 2024 zal Philadelphia Jeugd, Werk & Ontwikkeling de dagbesteding in Loppersum overnemen. De deelnemers van de dagbesteding De Brug in Loppersum hebben de wens uitgesproken om deze voorziening in het dorp te behouden.

Daarnaast krijgt Philadelphia Jeugd, Werk & Ontwikkeling de opdracht om de dagbesteding door te ontwikkelen naar een laagdrempelige voorziening waar inwoners vanuit Loppersum en omgeving terecht kunnen. Dit gaat in samenspraak met de deelnemers van de dagbesteding en met Cadanz welzijn. Ook wordt verbinding gelegd met de Huiskamer van Loppersum.

Het ontwikkelen van laagdrempelige voorzieningen in de gemeente is belangrijk voor de toekomst van zorg en welzijn volgens wethouder David de Jong. “Op die manier kunnen inwoners langer en fijner thuis blijven wonen. In Loppersum is in 2023 een mooie laagdrempelige ontmoetingsplek geopend: de Huiskamer van Loppersum. Samen met Philadelphia willen we aansluiten bij dit concept, en breiden we dit uit met de dagbesteding uit De Brug. Op deze wijze kunnen we ontmoeting, zorg voor elkaar en dagbesteding, dichter bij elkaar organiseren. Voor inwoners is dat fijner want zij kunnen, met verschillende niveaus van ondersteuning, in hun eigen omgeving blijven”, aldus David de Jong.

In Loppersum wordt sinds jaar en dag samengewerkt voor mooie dagactiviteiten voor verschillende inwoners. Philadelphia Jeugd, Werk & Ontwikkeling zet zich graag in voor de voortzetting en toekomst van deze activiteiten. Samen met partners, medewerkers, vrijwilligers én inwoners maken we een passend programma.