Presentatie plannen speelplekkencommissie

Presentatie Speelplekkencommissie

Op 4 februari om 14.00 uur zal de speelplekkencommissie Loppersum Speel haar plannen overdragen aan de wethouder Olga Hartman van de gemeente Loppersum.

Dit gebeurd in de raadzaal van het gemeentehuis in Loppersum. De groepen 7 en 8 van CBS Roemte en de Beatrixschool zullen hierbij aanwezig zijn.

Afgelopen 3 jaar zijn er een club enthousiaste moeders gevraagd door de gemeente om de speelplekken in Loppersum eens onder de loep te nemen. De gemeente wil eigenlijk niet meer zelf zorg hebben over de speelplekken, maar hiervoor een aparte stichting in het leven roepen. Die stichting is inmiddels een feit; Speelplekkencommissie Loppersum Speel!

Een flink aantal vergaderingen verder zijn de volgende speelplekken vastgesteld:

  1. Speelplek Middenstraat (bestaand en wordt onderhouden door de bewoners van de Middenstraat)
  2. Speelplek Cremersheerd (bestaand en wordt onderhouden door de commissie)
  3. Trapveld 2e Singelweg, (opgeknapt en wordt onderhouden door de commissie)
  4. Skatebaan Badweg (nieuwe plek, realisatie april 2014, onderhouden door de commissie)
  5. Speelplek Assieshof, (bestaande plek, volledig nieuwe ingericht, onderhouden door de commissie)
  6. GROTE WENS; voetbalkooi ergens in het dorp.

Een aantal kinderen hebben zich vooral sterk gemaakt voor de skatebaan en wij zijn dan ook blij dat we deze plek kunnen realiseren. De kinderen zullen middels een presentatie op de hoogte worden gebracht van de plannen en de realisatie ervan. Waarna deze plannen aan Olga Hartman zullen worden overhandigd.

 

Op 11 februari as. zal er een presentatie worden gehouden voor de inwoners van het dorp Loppersum. Zodat ook zij kennis kunnen nemen van de plannen, de realisatie en de wijzigingen van de huidige situatie. Alle dorpelingen zijn hiervoor van harte uitgenodigd in de raadzaal van het gemeentehuis. De avond begint om 19.30 uur.