Dorpsgenoot Kirsten Wessels in Jeugd Oranje volleybal

Het is april 2014 als LSV volleybalster Kirsten Wessels wordt gevraagd mee te gaan trainen bij het Regionaal Talent Centrum in Groningen (RTC) Na de eerste training is meteen duidelijk dat Kirsten mag blijven en gaat vanaf dat moment drie keer per week naar Groningen voor de trainingen. Daarnaast blijft ze ook meetrainen bij LSV, zowel bij Meisjes A als bij Dames 1. In juni speelt Kirsten haar eerste internationale toernooi met het RTC, in Barcelona. Een prachtige ervaring.
 
Na de zomervakantie komt alles in een stroomversnelling. Kirsten wordt toegevoegd bij LSV dames 1, en blijft tevens wedstrijden spelen bij Meisjes A. Ze gaat meetrainen bij Lycurgus op eredivisie-niveau, ze wordt uitgenodigd om een proeftraining te doen op Papendal bij Jeugd Oranje en ze speelt een internationaal toernooi in Alkmaar en wordt daar verkozen tot meest waardevolle speler.

 
Op 24 december 2014 voegt bondscoach Saskia van Hintum, Kirsten toe aan de selectie van Jeugd Oranje. Op 8 januari stappen de volleybal meiden van Oranje op Schiphol in het vliegtuig naar Montenegro, waar de EK kwalificatie wedstrijden plaatsvinden. De eerste wedstrijd wordt gespeeld tegen favoriet Griekenland. Oranje, met Kirsten in de basis, wint de wedstrijd met 3-2. Kirsten scoort deze wedstrijd 3 aces. Op zaterdag wordt de tweede wedstrijd gespeeld en is thuisland Montenegro de tegenstander. De Oranje meiden winnen met gemak: 3-0. Kirsten wordt verkozen tot tweede beste aanvalster van de wedstrijd en tweede beste blokkeerster. Zondag wordt er gewonnen van Oostenrijk: 1-3. Met drie klinkklare overwinningen eindigt Nederland als 1e in de poule en verzekert zich hierbij van deelname aan het EK in Bulgarije.
 
Voor nu blijft Kirsten spelen bij LSV en zal haar trainingsintensiteit op Papendal bij Jeugd Oranje worden verhoogd ter voorbereiding op het EK dat plaats zal vinden van 28 maart t/m 5 april.

Kirsten-Jeugd-Oranje.jpg