Nieuw naam Gemeentewerf ‘Hollandia’ en open-huis Schildersbedrijf Reinders

Ook voor de gemeente was het afgelopen zaterdag 30 mei Lente in Loppersum. Dit jaar niet in het gemeentehuis zelf, maar in en rondom de gemeentelijke werkplaats aan de Industrieweg. Wethouder Pier Prins onthulde samen met Ale Zuidema, voormalig medewerker van de Tricotagefabriek die van 1961 tot 1987 in ditzelfde gebouw was gevestigd, de nieuwe naam van het gebouw.
 
Het gebouw heet voortaan, hoe kan het ook anders: Gemeentewerf Hollandia! Aan het logo van de gemeente is zelfs het originele logo van Hollandia Tricot toegevoegd. 
 
Binnen had Rini Doff van de Historische Vereniging Loppersum een speciale tentoonstelling samengesteld over Hollandia. Niet alleen foto’s waren er zien, maar ook krantenartikelen, documenten, reclamemateriaal en originele Hollandia onderbroekjes, nachtjaponnen en dusters die hier destijds geproduceerd werden. Het riep heel wat oooh’s en aaah’s op: ‘Weet je nog wel? En kijk, die en die staat ook op de foto!’

 De buren van de gemeente vierden intussen ook feest. Gerry Reinders van het schildersbedrijf Reinders liet trots zijn nieuwe bedrijfsruimte zien aan bezoekers en Jasper de Rooy van buro de rooy (bouwkundig adviesbureau) toonde eveneens zijn nieuwe werkplek. Beide ondernemers hebben onderdak gevonden in het bedrijfsgebouw dat nu Gemeentewerf Hollandia heet.

2015-05-30-Hollandia_1.jpg

2015-05-30-Hollandia_2.jpg

2015-05-30-Hollandia_3.jpg

2015-05-30-Hollandia_4.jpg

2015-05-30-Hollandia_5.jpg