Slotavond Bonkhörn groot succes

Aan het einde van een fantastische speelweek Bonkhörn voor de jeugd van Loppersum was het vrijdag 14 augustus tijd om flink uit te pakken met de 251 deelnemers, meer dan 70 leiders en de Bonkhörn Boazen.

Onder begeleiding van leden van Loppersum’s Harmonie trok de groep vanuit het dorp, via de Bosweg naar de tijdelijke Bonkhörn locatie op de ijsbaan in Loppersum.

De toneeluitvoering van de leiding op het Bonkhörn-podium had de aandacht van de groep alsmede de toeschouwers, ouders, opa’s oma’s en overige belangstellenden.

Met ruim 550 man werd er toegekeken hoe de leiding met verschillende sketches invulling gaf aan het thema ‘Vroeger’.

De avond werd afgesloten met het verbranden van het hout van de hutten. Onder begeleiding van de brandweer was er snel niet veel meer van over en het zilte water uit de brandput van de tijdelijke scholen gaf een heerlijke verkoeling voor de dapperen die zich in de straal van de brandspuit bevonden.

De slotavond van Bonhörn was een succes. Volgens traditioneel gaan op deze avond gaan de kinderen en leiding onder begeleiding van leden van Loppersums Harmonie door het dorp richting het Bonkhörnveld.

Al met al een mooie avond. Door de leiding en de boazen ging het tot in de kleine uurtjes. Voor sommigen werd Bonkhörn 2015 pas de ochtend afgesloten werd met broodjes bij Bakkerij Marinus.

Ruud en Hermien hebben een sfeerfilm gemaakt van dit jaarlijkse spektakel aan de Bosweg in Loppersum.

{phocagallery view=category|categoryid=102|detail=8}