Grootse Duurzame markt & Streekproductenmarkt op borgterrein Ewsum

Op zaterdag 26 september 2015 staan maar liefst 23 kramen met streekproducten en 20 kramen met duurzame producten en/of informatie over duurzaamheid opgesteld op het borgterrein van Ewsum, Oosterburen 1 in Middelstum. Dankzij de samenwerking met het Platform Duurzaam Loppersum wordt de Streekproductenmarkt dit keer uitgebreid met een Duurzame Markt.

De markt is geopend van 10.00-16.00 uur. Deze markt wordt georganiseerd door de Werkgroep Duurzame Markt, de gemeente Loppersum en de Stichting Streekproductenmarkt Ewsum. De Streekproductenmarkt heeft nu als thema ‘Oogstfeest’. De Duurzame Markt heeft als thema ‘Duurzaam bouwen – duurzaam wonen’. 

Producten en informatie
U kunt op deze markt een breed scala aan heerlijke streekproducten kopen, zoals groenten, fruit, aardappelen, vlees, vis, worst, kaas, brood, vruchtenwijnen, jam, honing, chutney’s en kruiden.
Daarnaast kunt u informatie krijgen op het gebied van duurzaam bouwen en wonen. Zo zijn er kramen met informatie over zonneboilers en –panelen, houtgestookte cv-systemen, elektrische fietsen en energieneutraal wonen. U kunt meubels van pallethout kopen en alles te weten komen over de manier waarop u (nog) duurzamer kunt leven. Op het weiland bij het borgterrein worden demonstraties gegeven van dorsen met een dorsmachine.

‘Jouw energie voor Morgen Truck’
De kinderen kunnen de hele dag terecht in de ‘Jouw energie voor Morgen Truck’ van de Rijksuniversiteit Groningen. In deze truck kunnen ze onder andere proefjes doen en zelf een zonnecel maken.

Zelf meenemen: boeken, blik en overhemden
Een belangrijk aspect van duurzaamheid is ook dat je spullen een tweede leven gunt. Heeft u boeken waar u wel van af wilt? Neem ze mee, u kunt ze ruilen voor nieuw leesvoer! Uw afvalblik krijgt een tweede leven door…? Uw oude, versleten overhemden gaan een nieuw leven tegemoet als uw eigen boxershort.

Er is live muziek door Niceville uit Stedum. Verder kunt u wandelen door de mooie tuinen en theedrinken in het Koetshuis van Ewsum waar u kunst kunt bewonderen.
Dit is de laatste Streekproductenmarkt van 2015, de volgende is op de 4e zaterdag van april 2016.
Kijk voor meer informatie op www.streekproductenmarktewsum.nl.

 

streekmarkt
streekmarkt