ALBERT HEIJN: HET ONMOGELIJKE IS MOGELIJK GEMAAKT

Op 17 november was het groot feest in de nieuwe Albert Heijn. Waar nieuwsgierige voorbijgangers nog een dag van tevoren, sterker nog, misschien nog op de dag zelf, dachten: hoe kan dit, is het tóch gelukt. Met man en macht. Met personeel en vrijwilligers. Met bouwploegen en schoonmakers. Een stralende Jan Willem en Mirjam Scheffers en hun (schoon)dochters en (schoon)zonen namen de felicitaties in ontvangst.

Klanten, collega’s, medewerkers, bedrijven: iedereen was er. Om een kijkje te nemen in de gloednieuwe winkel , in de Gall & Gall en achter de schermen: magazijn en personeelsruimte. En om alvast de gastvrijheid te proeven van Brasserie Meer. Chef-kok Carlos en gastvrouw Manon schotelden het enorme gezelschap de lekkerste hapjes en drankjes voor. Ondertussen praatte spreekstalmeester Bert Groothuis het programma aan elkaar.

De architect vertelde wat iedereen nu ook met eigen ogen kon zien: de uitdaging om een groot gebouw van 1.300 vierkante meter neer te zetten in een kleinschalig dorpscentrum mag zeker als geslaagd worden beschouwd. De verschillende (Groningse) rode steensoorten en de niet helemaal haakse gevels passen prima in het Lopster beeld. 

Burgemeester Albert Rodenboog vertelde over de enorme puzzel die het project is geweest. Was er aan de voorkant weer een puzzelstukje gevonden, dan viel er aan de achterkant weer één af. Maar het resultaat is een toekomst- en aardbevingsbestendig pand: een symbool van wat in Loppersum mogelijk is.
De voorzitter van de franchisevereniging van Albert Heijn (Frits van der Heide) roemde de lokale betrokkenheid van de ondernemers. Een uitdaging, jazeker, maar ‘onderschat Loppersum niet als epicentrum van de provincie!’

En uiteindelijk nam Jan Willem Scheffers natuurlijk het woord. Eerst nam hij verrast een cadeautje in ontvangst (een robotgrasmaaier) van Lodewijk van Weerden. En vervolgens bedankte hij tal van mensen en instanties, waaronder de RABO-bank die heeft geholpen waar andere banken hem alleen maar veel succes hadden toegewenst. Hoewel Jan Willem het droog wilde houden, is het hem niet helemaal gelukt toen het personeel aan de beurt was: ‘Personeel, ik houd van jullie!’
Op 18 november gaan de deuren dan echt open. Boodschappen doen in een prachtige ruime winkel in Loppersum en dan even een kop koffie drinken bij de open haard: het onmogelijke is mogelijk geworden, zoals Albert Rodenboog al zei.

{phocagallery view=switchimage|switchheight=360|switchwidth=416|basicimageid=7517} {phocagallery view=category|categoryid=124|limitstart=0|limitcount=32|enableswitch=1|detail=8}