Opening Survivalbaan Stedum op vrijdag 8 april

De Stedumer Bootcamp groep heeft zich ontwikkeld tot een Survivalvereniging. Er wordt getraind om mee te doen aan survivalruns, waarbij rennend een parcours van natuurlijke en opgebouwde hindernissen wordt afgelegd. Om zich beter te kunnen voorbereiden op dergelijke wedstrijden heeft de vereniging een prachtige trainingsbaan aangelegd naast de ijsbaan in Stedum.

Op vrijdag 8 april, 19.00 uur, zal wethouder Bé Schollema van de gemeente Loppersum de Survivalbaan openen. Na Boerakker en de stad Groningen is dit de derde officiele survivalbaan van de provincie. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Na anderhalf jaar voorbereidingen en een winter bouwen staat er nu een baan waarop de leden van de vereniging uitgebreid kunnen oefenen op allerlei hindernissen die zij tegen kunnen komen tijdens survivalruns. Want een survivalrun is voor de meeste mensen niet zomaar te volbrengen. Het vereist de beheersing van veel verschillende technieken, zoals touwklimmen met swingover, de apenhang, de catcrawl en andere klimtechnieken. Het is een sport waarbij iedereen zijn grenzen kan verleggen, qua uithoudingsvermogen, coordinatie, kracht, en mentale weerbaarheid. Je leert doorzetten. Niet onbelangerijk in Stedum is echter ook de training van de lachspieren. Want door het plezier bij het oefenen wordt een teamgeest gekweekt waardoor iedereen elkaar graag helpt die grenzen te verleggen.

De vereniging is aangesloten bij de Survivalbond Nederland. De bond keurt de baan zodat er veilig gesport kan worden. De trainingen worden nu gegeven voor Cor Slager, oud-marinier en specialist op outdoorgebied. In de nabije toekomst gaan een aantal leden een survivaltrainers-opleiding volgen om de groeiende groep sporters goed te begeleiden.