LOPPERSUM WEET HOE JE EEN FEESTJE VIERT

In vele andere plaatsen zijn de Koningsdagactiviteiten afgelast vanwege het weer of naar een binnenlocatie verplaatst. Maar Loppersum koos ervoor om door te zetten. Het Oranje Comité was stellig: ‘Natuurlijk gaat het door’. En dit blijkt een hele goede beslissing te zijn geweest.

Van begin tot het eind, een prachtige dag voor alle Lopsters en alle bezoekers. Ach, die twee buitjes, dat was ook weer heel goed voor alle activiteiten die binnen waren.
De dag begon volgens traditie. Mw. Rini Doff, een bekend gezicht in Loppersum, die verbonden is met vele activiteiten hield een toespraak voor de vroege vogels onder de Lopster Toren. Terwijl René Heun die al vele jaren met trots de klok van de Lopster Toren bij evenementen luidt, het luiden even wist uit te stellen tot na het ‘Leve de Koning, Hoera, Hoera, Hoera’ waren vele ogen gericht op het Oranje Bitter dat klaar stond.

Met spanning werden de dreigende luchten en de diverse buienradars gevolgd. Tot ieders verrassing kwam de zon regelmatig voorbij tijdens de opbouw van de markt. Het weer was de markt en de evenementen gunstig gezind.

Hoewel er minder vrijmarktverkopers waren dan anders (en dat was ook geen wonder) kwam het publiek in groten getale opdagen. Uit alle windstreken kwamen ze naar Loppersum om ons feestje mee te vieren. Er was dan ook van alles te beleven.

Niet alleen de enorme vrijmarkt, maar ook exposities, Open Huis, optredens op diverse podia, opblaasglijbanen en andere prachtige speeltoestellen. Het was lekker druk en erg gezellig.
Het was dan ook nog vroeg in de ochtend dat er weer een forse wachtrij ontstond bij de pinautomaat. Menig verkoper heeft een topdag gehad.
Ook de exposities in ‘Ons Dorpshuis’ en in de Petrus en Pauluskerk hadden veel bezoekers. Veel bezoekers grepen bovendien hun kans om even bij de sauna (die een open dag had georganiseerd) naar binnen te gaan en rond te kijken.

Het geheel werd opgeluisterd met muziek op diverse podia. Op het Marktplein stond een professionele podiumwagen met een dito geluidsinstallatie. In de muziektent bij de Lopster Kroon traden in ieder geval de Lopster Stormvogels een aantal keren op. Voor villa Maria Zuidven stond een trailer van Reinders Ten Post, waar New-Mean-Swing-Machine optredens verzorgde met swingende jazzy muziek. Ook leerlingen van de Rijdende Popschool speelden en zongen de sterren van de hemel.

De klapper van de dag was de combinatie van de optredens van DJ Peter Zuidhof en DiepTriest. De afwisseling, kwaliteit en stijl van muziek maakte dat jong en oud kon genieten, dansen, swingen en plezier maken. Peter Beereboom en zijn crew van de bar op het Marktplein droegen daar aanzienlijk aan bij.

Het bestuur en de vrijwilligers van het Oranje Comité hebben met de organisatie van deze dag de spijker op de kop geslagen. Ze hebben allen heel veel tijd, inspanning en doorzettingsvermogen in deze dag gestoken en dat wierp zijn vruchten af. Heel veel complimenten. Koningsdag in Loppersum staat als een huis en we kijken alweer uit naar Koningsdag 2017.

Ps: Als we iets vergeten of nog niet genoemd hebben; zet het er gerust onder bij dit bericht op Facebook.