Turners LSV Loppersum vallen in de prijzen

Het afgelopen jaar is er veel veranderd binnen de jongensafdeling turnen van LSV Loppersum. De selectiegroep werd uitgebreid, er kwamen meer trainingsuren beschikbaar, een moeder was bereid de jurycursus jongens te volgen, er werden externe trainingen georganiseerd en er werd in de Boshal een onderlinge wedstrijd jongensturnen gehouden.

Dankzij bovenstaande ontwikkelingen konden de jongens afgelopen weekend, na jaren van afwezigheid, weer meedoen aan de officiële jongenswedstrijden van de KNGU. En alle inspanningen leverden meteen winst op: de turners gingen met vijf medailles terug naar Loppersum!

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver. Zaterdagochtend zijn wij in alle vroegte vertrokken naar 2e Exloërmond met zeven stoere turners. Zeven jongens zijn die dag in actie gekomen en vijf gingen met een medaille naar huis. De overige twee jongens hebben ook een goede wedstrijd geturnd (4e en 7e plaats). Vol trots kwamen wij ’s avonds weer terug in Loppersum.

Nu wordt er vooruitgekeken naar de tweede KNGU-wedstrijd. Deze zal plaatsvinden op 1 april te Meppel. Wie weet mogen er daarna een aantal jongens door naar de district finale in Lemmer.

Lijkt het jou leuk om een keer mee te turnen? Op dinsdagmiddag van 17:15 – 18:00 uur traint de jongensgymgroep in de Boshal in Loppersum. Wie weet kom je dan net als de jongens van de foto uiteindelijk in de selectiegroep terecht!


Staand: Aaron Pot (1e plaats). Zittend van links naar rechts: Nigel Groeneveld (2e plaats), Simon Duinkerken (2e plaats) en Levi Brouwer (4e plaats).


Van links naar rechts: Ryan Hofman (1e plaats), Gijs Bos (2e plaats) en Hendrik Krijgsheld (7e plaats).