Avondmuziek met Collegium Musicum Loppersum

Het Collegium Musicum Loppersum houdt a.s. zondag 15 oktober om 19 uur in de Mariakerk te ’t Zandt een Avondmuziek. De Nederlandse componist Hendrik Andriessen staat centraal tijdens deze viering.

Een Avondmuziek is een meditatieve viering, zonder veel woorden. Er wordt geen preek gehouden, wel zijn er lezingen die tot bezinning stemmen. Ook is er ruimte voor samenzang. Bij elke Avondmuziek krijgen de aanwezigen de mogelijkheid om tijdens de gebeden naar voren te komen en een kaarsje aan te steken. Voor veel mensen is dit een belangrijke vorm van gebed of gedachtenis.

Van Andriessen zullen enkele koorwerken worden gezongen, waaronder delen uit zijn Missa in honorem Sacratissimi Cordis. Jelke Hamersma is dirigent, Klaas Hoek bespeelt het harmonium en ds. Tjalling Huisman gaat voor.

Toegang is gratis. Wel is er een inzameling voor de ondersteuning van het werk van het Collegium Musicum.