Gratis warmtecamera en energiestekkers via Buurkracht Loppersum

Hij ís er weer: de warmtecamera! Daarmee kan iedereen z’n huis scannen op warmtelekken. Benieuwd naar de verliesposten van uw huis? Geef je dan snel op via onze Buurpagina, op www.buurkracht.nl en ga dan naar ‘Loppersum.’ We lenen de camera de komende weken weer van Buurkracht (algemeen). En iedereen mag ‘m gratis gebruiken. In volgorde van aanmelding. Er is al een lijst, maar daar kunnen nog best wat mensen bij! Schroom niet, want er zit een duidelijke gebruiksaanwijzing bij de camera. En anders helpen we je even op weg.

Buurkracht team Loppersum wil actief aanhaken bij de versterkingsoperatie van de NCG. Verduurzaming, het energiezuiniger maken van de (te versterken) woningen is een koppelkans! Die vogel moeten we niet over het net laten vliegen.
Zien is overtuigen: geïnteresseerde bewoners kunnen zelf hun huis scannen op energielekken en zo snel inzicht krijgen in de mate, waarin het huis wel/niet goed is geïsoleerd. Zowel huurders als woningeigenaren kunnen gratis gebruik maken van de warmtecamera.

Verder kunnen de energie slurpende apparaten in huis worden opgespoord met de energiestekkers. Ook die kunnen gratis geleend worden en vanaf nu weer in Loppersum circuleren. Deze actie duurt tot 31 december 2017. Ook de stekkers zijn simpel te bedienen… en ze geven je snel inzicht in het stroomgebruik van je elektrische apparaten. De resultaten kun je vergelijken met het gebruik van modernere apparaten. Wat let je om je op te geven via onze Buurkrachtpagina?

Buurkracht team Loppersum is een onafhankelijke partij! Gewoon je buur, die graag samen met jou energie wil besparen. Omdat samen doen leuker is dan daar alleen mee bezig zijn. Al 59 buren doen mee, maar we nodigen jou ook uit om mee te doen als je daar nog niet bij bent!

Ons team bestaat momenteel uit 3 personen. Mocht het onderwerp verduurzaming en energiebesparing je aanspreken: wij kunnen nog wel een paar vrijwilligers gebruiken in ons team. Ben je nieuwsgierig naar wat er dan allemaal op je pad komt? Vraag het aan Ger van Dam, Helene Mantel of Henriëtte Wieringa-Kersaan. Allen bereikbaar via de pagina van Buurkracht Loppersum.