Tweeling-dirigenten vieren jubilea met duo-concert in Loppersum

De tweeling-dirigenten Johan en Marinus Degenkamp vieren dit jaar beiden een jubileum. Dé aanleiding om hun muziekgroepen samen te voegen in een duo-concert in thuishavens Loppersum en Hengelo (O). Zaterdag 25 november a.s. vindt de editie in Loppersum plaats.

De 54-jarige twee-eiige tweeling groeide op in Delfzijl en belandden beiden in de muziek. Marinus woont in Markelo en dirigeert sinds 10 jaar Symphonie Orkest Elad uit Hengelo (O). Johan bleef in de provincie Groningen en leidt de Malletband Loppersum’s Harmonie. Hij viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum als dirigent.

Het orkest en de slagwerkgroep spelen op zaterdag 25 november in de Vredekerk, Burg. van der Munnikstraat 16. Het concert begint om 19:30 uur. Kaarten kosten €2,50 en zijn aan de deur te koop (contant betalen).

Malletband Loppersum’s Harmonie is een 14-koppige slagwerkgroep, terwijl het Hengelose Symphonie Orkest Elad op dit moment 25 leden telt. De groepen brengen een verrassend programma. De Malletband speelt een ‘klassiek programma’, met veel melodische instrumenten. Onder andere Strauss, Rossini en Bach worden gespeeld. Symphonie Orkest Elad speelt een mix van klassieke en moderne stukken. Gezamenlijk brengen de groepen de prachtige Arabische Dans van Grieg en de Hymn to the Fallen van John Williams.