Zaterdag dauwzwemmen in zoutwaterbad

Het K.P. Zijl Zoutwaterbad organiseert op zaterdag 30 juni dauwzwemmen. Enthousiastelingen kunnen om 7.00 uur de dag beginnen met een frisse duik en vervolgens een lekker ontbijtje gebruiken in het zwembad.

Toegang tot het zwembad is tijdens het dauwzwemmen gratis en ook het ontbijtje kost niets. In verband met de boodschappen vraagt het bestuur wel of de dauwzwemmers zich van te voren willen aanmelden. Dat kan bij de kassa, via Facebook of via mail@zoutwaterbad.info.

Het bestuur van het K.P. Zijlbad hoopt natuurlijk op mooi weer, want het bad is onverwarmd en de zon heeft een direct effect op de watertemperatuur. ‘Na enkele prachtige weken in mei is het weer de afgelopen week wat minder geweest, maar voor de komende dagen zijn de voorspellingen weer gunstig,’ zegt Els Zwerver, bestuurslid.

Het unieke openlucht-zoutwaterbad van Loppersum organiseert in de eerste week van juli een zwemvierdaagse en voor de zomervakantie staan er ook al diverse activiteiten gepland, zoals een cursus reddend zwemmen en een kennismaking met zeemeerminzwemmen. Voor meer informatie: www.zoutwaterbad.info