Nationale Voorleesdagen in bibliotheek

De bibliotheken in Appingedam, Delfzijl, Spijk, Middelstum en Loppersum vieren van woensdag 23 januari tot en met 2 februari De Nationale Voorleesdagen.

Tijdens dit jaarlijkse voorleesfeest bruist het in de bibliotheken van de activiteiten waarmee het voorlezen aan jonge kinderen wordt gestimuleerd. Tijdens de Nationale Voorleesdagen maken alle bibliotheken van Biblionet Groningen een eigen prentenboek. Dit bijzondere prentenboek wordt in estafettevorm geschreven en getekend door kinderen die gedurende de Nationale Voorleesdagen de bibliotheek bezoeken. In alle bibliotheken wordt bovendien één tekening geselecteerd waar Biblionet Groningen een digitaal prentenboek van gaat maken. De lancering van dit digitale prentenboek is op 1 februari.

In de bibliotheek van Loppersum wordt op woensdag 30 januari van 15.00 tot 17.00 uur voorgelezen uit De lapjeskat. Ook in de overige bibliotheken is er tijdens de week veel te beleven.

De activiteiten zijn gratis te bezoeken, ook het bibliotheeklidmaatschap is voor kinderen gratis. Als een peuter of kleuter tijdens De Nationale Voorleesdagen lid wordt, krijgt het bovendien een leuk cadeautje.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar centraal. Dit jaar is dat Een huis voor Harry van Leo Timmers. Het gaat over Harry, een dikke kater met een klein hartje. Hij gaat liever niet naar buiten, want binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? Tijdens onder meer het Voorleesontbijt wordt er voorgelezen uit Een huis voor Harry.