Bart Hol klaar voor Special Olympics

Zaterdag 9 februari zijn zwemmer en oud-Loppersummer Bart Hol en de rest van de sporters van Team NL, die gaan deelnemen aan de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi, gepresenteerd aan de Nederlandse pers in het Sport College van ROC Midden Nederland in Galgenwaard in Utrecht. Tevens kregen de sporters een mediatraining van Nelli Cooman, voormalig Nederlands atlete én al jarenlang ambassadeur van Special Olympics Nederland en van sportpresentator Toine van Peperstraten.

Bart komt samen met zijn teamgenoot Chris Kuiper (zie foto) uit op het onderdeel zwemmen. De vaste zwemcoach van beide topsporters en van De Brug Veendam, Grietje Hooiveld, gaat ook mee en zal in het zwemstadion van Dubai beide heren en de zwemploeg van Team NL coachen. Chris en Bart maken, samen met 3 andere zwemmers uit Raalte, deel uit van het Special Olympics zwemteam. In totaal gaan er 65 andere sporters mee uit Nederland. Samen met 23 coaches, 3 Unified Partners en 9 stafleden vormen ze Team NL.

Donderdag 7 maart vertrekken Bart, Chris en Grietje, samen met Team NL naar de Special Olympics World Games in Abu Dhabi en Dubai.

Special Olympics World Games

Van 14 t/m 21 maart strijden 7.500 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen tegen elkaar op dit wereldpodium in Abu Dhabi en Dubai. Samen met 4.000 coaches en begeleiders, 20.000 vrijwilligers en 500.000 toeschouwers, zijn de World Games ’s werelds grootste sportevenement in 2019! De 65 sporters van Team NL zijn actief in 13 takken van sport: atletiek, bowling, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen