Wereldwinkel trakteert trein- en busreizigers op koffie en thee

Begin de dag goed met een (h)eerlijke kop koffie of thee! Vrijdagochtend 10 mei krijgen trein- en busreizigers in Appingedam, Loppersum, Ten Boer en Uithuizen gratis koffie en thee aangeboden door vrijwilligers van de wereldwinkels in de regio. Vanaf 7.00 uur staat koffie en thee klaar op station Appingedam, station Loppersum en station Uithuizen.

De vrijwilligers schenken Fair trade koffie en thee ter gelegenheid van de World Fair Trade Week van 4 t/m 12 mei.

Wat is de World Fair Trade Week?

Eenmaal per jaar extra aandacht voor eerlijke handel, wereldwijd. Van 4 t/m 12 mei vindt de Fair Trade Week plaats en wordt georganiseerd door de World Fair Trade Organisation (WFTO). In deze landelijke campagneweek zetten bedrijven, winkels, Fair trade Gemeenten en vele vrijwilligers zich in voor Fair trade producten en producenten. Er worden in het hele land activiteiten georganiseerd om het belang van eerlijke handel te onderstrepen.

Wat is Fair Trade?

Fair Trade is een samenwerkingsverband in de handelsketen om arbeids- en leefomstandigheden van producenten in ontwikkelingslanden te verbeteren.

Wereldwinkels in Nederland kopen hun producten in bij een selecte groep Fair trade importeurs. Deze importeurs onderhouden een directe relatie met Fair trade producenten in ontwikkelingslanden.

Deze producten zijn gemaakt onder menswaardige omstandigheden en van de producenten gekocht tegen een prijs die hen een redelijk bestaan verschaft, waardoor ze voldoende voedsel, onderdak, kleding, scholing en medische voorzieningen hebben. Je zou kunnen zeggen: handel als vorm van ontwikkelingshulp.

Om deze vorm van ontwikkelingshulp zo groot mogelijk te maken is het natuurlijk van belang dat wereldwinkels zoveel mogelijk verkopen. Een winstoogmerk is voor wereldwinkels daarbij niet van belang. Daarom werken we met gemotiveerde vrijwilligers. Wereldwinkel ‘Veur Elkenain’ bestaat al sinds 1988 in Loppersum.

Wilt u meer weten?

Kom vrijdag langs op het treinstation of stap binnen in onze winkel, Nieuwstraat 4 Loppersum. Vraag dan ook naar ons infoboekje, een boekje met allerlei informatie over onze winkel, uitleg over fairtrade, onze producten en nog veel meer!