10 oktober: Dag van de Duurzaamheid

De bovenbouwleerlingen van alle basisscholen in de gemeente Loppersum bezoeken donderdag 10 oktober het gemeentehuis in Loppersum. Dit in het kader van de Dag van de Duurzaamheid.

Het programma van de Dag van de Duurzaamheid start met een biologisch ontbijt voor alle leerlingen. Daarna spelen de leerlingen het energiespel We Energy Game. Dit gebeurt onder begeleiding van studenten van de Hanzehogeschool Groningen.

Verder worden de scholieren uitgedaagd mee te denken over duurzame energie, zon en wind.

Jongeren betrekken bij duurzaamheid en milieu

,,De Dag van de Duurzaamheid is bij uitstek de gelegenheid om jongeren te betrekken bij duurzaamheid en milieu; bij hen ligt de toekomst”, zegt wethouder Bé Schollema.

Hij geeft om 09.00 uur het het startsein voor het programma. ,,Daarom zijn we blij dat ook dit jaar de basisscholen meedoen en dat we met de leerlingen dit spel gaan spelen. Naast een leerzame ochtend wordt het vooral ook een leuke ochtend.”

Jaarlijks terugkerende activiteit

De Dag van de Duurzaamheid vloeit voort uit het Milieubeleidsplan 2017 – 2020 van de gemeente Loppersum. De dag staat jaarlijks op het programma.

De organisatie is in handen van het Platform Duurzaamheid van de gemeente Loppersum in samenwerking met Buurkracht, de Lopster Energie Coöperatie LOPEC en de Hanzehogeschool Groningen.