Burenhulp in Loppersum: we zijn er voor elkaar

Zorgcoöperatie Loppersum (ZcL) en de vier plaatselijke kerken hebben elkaar gevonden in het initiatief om in deze bijzondere tijd de helpende hand en een luisterend oor te bieden aan alle bewoners van het dorp Loppersum. Per straat zijn mensen bereid gevonden om als het nodig is, klaar te staan voor hun buren. ZcL en de kerken zijn blij dat het dorp zo solidair is.

Binnenkort krijgt iedereen een kaart in de bus, met contactgegevens. Mensen die behoefte hebben aan een (telefonisch) gesprekje of die een klein boodschapje nodig hebben, kunnen een contactpersoon in de eigen straat benaderen. Zo willen de organisaties eraan bijdragen dat iedereen in het dorp op iemand een beroep kan doen en dat niemand in een al te groot isolement raakt.

Op de kaart staan ook tips over veilig ‘winkelen’ bij een aantal winkels in het dorp. Er zijn afspraken gemaakt met verschillende winkels. Klanten kunnen zelf contact opnemen met die winkels. Daar leggen ze achteruit wat de klant nodig heeft. De contactpersoon kan daarna het bestelde (met kassabon) ophalen, waarna de klant het bedrag zelf overmaakt aan de winkel.

Ook kan de contactpersoon eventueel het bedrag voorschieten. De klant kan dan het bedrag van de kassabon, al dan niet via een tikkie, overmaken aan de contactpersoon.