Puck Meedema in het zonnetje gezet via IVAK

‘Lieve Puck Meedema, je bent dapper! Je staat altijd klaar om je man Jaap zoveel mogelijk te steunen. Niets is daarin te veel. Zelf heb je buiten het verdriet om dat Jaap terminaal ziek is nu ook zelf veel voor je kiezen. Ik heb bewondering voor jou! Ik zie nu wel dat het je zwaar valt. Je verdient het om ook eens in ’t zonnetje te staan. Je bent een kanjer.’

Dat zijn de woorden van Ineke Odenkirchen, Pucks vriendin. Zij hebben elkaar 25 jaar geleden op vakantie ontmoet en een lange warme vriendschap is ontstaan. Ineke woont in Leusden en was opzoek naar een manier om, in deze moeilijke periode door covid-19, op afstand haar vriendin Puck een hart onder de riem te steken. Ze kwam uit bij het initiatief van het IVAK, de culturele netwerkorganisatie van Loppersum, Appingedam en Delfzijl: In het zonnetje – via IVAK.

Ineke heeft Puck hiervoor opgegeven en IVAK heeft kunstenares Ineke Donker, eigenaar van Korau, de opdracht gegeven om een waarderingsgroet voor Puck te maken. Het toeval wil dat Puck heel erg van sieraden houdt en Ineke maakt sieraden gemaakt van uniek papier. ‘Deze ketting voor Puck is gemaakt van paprikapapier’, vertelt Ineke. Ze gebruikt een speciale techniek die paprikaresten omvormt tot papier dat zij om een mal kan vormen tot een prachtig sieraad. ‘En ik heb niet één ketting, maar twee gemaakt’, vervolgt Ineke. ‘Het is een tweelingketting, zo hebben zowel Puck als Ineke dezelfde ketting.’

Deze vriendinnen wonen misschien ver bij elkaar vandaan, maar deze ketting brengt hen dicht bij elkaar. In onderstaand filmpje is te zien hoe Puck vorige week werd verrast aan haar deur:

Wil je ook iemand via IVAK in het zonnetje zetten? Deze actie loopt tot en met 31 mei en je kunt iemand opgeven via www.ivak.net/zonnetje.