Lijsttrekkersdebat live te horen en zien

De gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Eemsdelta staan voor de deur. Het is inmiddels traditie dat Omroep Eemsdelta, voorheen Havenstad FM, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen de politieke debatten uitzendt die door Commerciële Club Ventus worden georganiseerd. Ook bij het grote lijsttrekkersdebat op dinsdag 10 november a.s. speelt Omroep Eemdelta mede door de coronamatregelen een belangrijke rol.

De omroep zendt het debat rechtstreeks uit, zowel op de radio als via een videostream. Het debat is dan via de website van Omroep Eemsdelta, eemskrant.nl en Facebookpagina van Ventus te volgen.

In het debat gaan de 10 lijsttrekkers – op 1,5 meter afstand – met elkaar in discussie. De presentatie is in handen van Erik Raad, Henk de Haan is de man met de lange microfoon die te pas en te onpas op zijn bekende manier zal reageren. De kijkers/luisteraars kunnen interactief deelnemen door het stellen van vragen via de social media. Henk Lameijer speelt de vragen door aan de aanwezige politici. De uitzending via de radio begint om 19.00 uur vanuit de studio van Omroep Eemsdelta. Hier verzorgen Jan Wildeman en Harma van Nieuwpoort de presentatie. In de tv studio zijn Maja Dijkstra en Jaap Nauta aanwezig en houden in de pauzes korte interviews met de deelnemers. Om 19.15 uur start de videostream.