Speuren naar Coco in Loppersum

Juf Emke Heeres van CBS Roemte combineerde deze week het online onderwijs en een buitenactiviteit. Ze vond op het internet ‘speurtocht’ kaarten die passen bij het prentenboek van het jaar ‘Coco kan het’ en heeft deze uitgezet in het Lopsterbos.

Tijdens een online les heeft juf Emke het boek voorgelezen aan de klas en daarna gingen de leerlingen met hun papa’s, mama’s of oppas op speurtocht in het bos van Loppersum. Gewapend met een plattegrond speuren naar de opdrachten en die natuurlijk delen met de juf.

Vanaf maandag 25 januari t/m vrijdag 5 februari kun je de speurtocht lopen.
De speurtocht begint op het Marktplein: de eerste kaart is te vinden op de boekenkast van de brasserie. Vervolgens loop je de aangegeven route, onderweg kom je kaarten tegen met opdrachten. De speurtocht eindigt bij de Petrus & Paulus kerk.

Kinderen kunnen de speurtocht ook prima lopen zonder het boek te hebben gelezen.

Download de speurtocht hier