Zaterdag ‘Kleintje Onderweegns’ bij Hoge Heem

Stichting Dorpsbelangen Loppersum organiseert op zaterdag 25 juni, tussen 11.00 en 16.00 uur, aan ’t Hoge Heem, een ‘kleintje Onderweegns’. Een vervolg op Loppersum Onderweegns van vorig jaar, toen allerlei verenigingen hun toekomstplannen presenteerden aan het dorp.

En nu is het zomaar een jaar later. Er liggen plannen voor het Wiemersheerdgebied, het Dorpshuis en Pomonahof. Een aantal verenigingen is aanwezig: het Oranje Comité, de Historische Vereniging, de Zorgcoöperatie, Sappho en LOPEC. Soroptimistclub De Eemsmond organiseert een boekenverkoop. Bezoekers kunnen proefritjes maken met de Deelslee (de elektrische deelauto) of de duo-fiets (een initiatief van de Zorgcoöperatie en Wiemersheerd).

Er zijn ook initiatieven in wording. Bijvoorbeeld een beweegtuin (outdoorfitness). Een werkgroep is druk bezig en wil graag een aantal locaties presenteren. Wat vindt het dorp ervan? Iedereen mag stemmen. Een ander (kleiner) initiatief is de herbestemming van de zogenaamde Heijmanshuisjes, die aannemersbedrijf Heijmans op het grasveld bij de Fivelstraat/Delfstraat heeft geplaatst. Ze gaan daar weg. Weet het dorp een leuke of nuttige bestemming?

Verder is er veel muziek: van popkoor Singsation, de Big Band New Mean Swing Machine en van singer/songwriter Iris Rijnsewijn.

Er is een terrasje met gratis koffie, thee en ranja. En o ja, er staat ook een ijscokarretje!