Knutselmiddag huizen en aardbevingen

Op 24 mei organiseren EPIQ, de Historische Vereniging en de Wereldwinkel een knutselmiddag rondom aardbevingsbestendig bouwen. De middag is bedoeld voor kinderen van 6 tot 10 jaar. EPIQ opende op 1 maart jl. een tentoonstelling in Loppersum over ruim zestig jaar gaswinning en de gevolgen daarvan. Tijdens de knutselmiddag leren kinderen meer over de effecten van aardbevingen op huizen en over hoe je veilig kunt bouwen.

De gratis workshop start in het atelier van de Wereldwinkel aan de Hogestraat 19 en duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur. Er is plaats voor vijftien deelnemers, die zich vooraf moeten aanmelden via epiqgroningen.nl/kindermiddag

Na afloop van de workshop worden de gebouwde huisjes twee weken lang tentoongesteld op een speciale trilplaat bij de expositie van EPIQ aan de Hogestraat 2.