Jubileumconcert Vocaal ensemble Het Hoogeland

Vocaal Ensemble het Hoogeland viert zaterdagavond 10 juni haar jubileum met een concert in de Petrus en Pauluskerk. Centraal staan de prachtige ‘Sacred Songs’ van componist Karl Jenkins. Daarnaast worden enkele delen uit het Requiem van Brahms en een nieuwe bewerking van Psalm 121 gezongen. Het koor wordt tijdens dit concert begeleid door het Eemsdelta Symfonie Orkest, bestaande uit strijkers en blazers.

Het Vocaal Ensemble Het Hoogeland is een regionaal koor dat onder leiding staat van Vincent Hensen-Oosterdijk, ook dirigent van het Toonkunstkoor Delfzijl en tevens vaste organist van de Nicolaikerk in Appingedam en de Antoniuskerk in Kantens. Voor het jubileumconcert zijn een aantal projectleden aangeschoven. Samen wordt er vier- tot zesstemmig gezongen.

De Petrus en Pauluskerk zal open zijn vanaf 19:15 uur. Het concert begint om 20:00 uur, om 19:30 uur wordt een toelichting op het programma door de dirigent aangeboden.

De toegang (incl. een drankje) bedraagt €12,50 in de voorverkoop, aan de deur €15,00. Kaarten zijn te koop via vocaalensemblehethoogeland@gmail.com of bel 06-14626231.