Nostalgisch Loppersum te zien in dorpsfilm uit 1965

Op donderdagavond 25 januari vertoont de Historische Vereniging in de Vredekerk in Loppersum een dorpsfilm uit de jaren zestig. De documentaire ‘Een dag in Loppersum’ werd in 1965 gefilmd en toont het dagelijkse leven. Schoolkinderen, winkeliers, brandweerlieden, koffiekransjes en gymnastiekoefeningen: alles komt voorbij. De film geeft een nostalgisch beeld van de jaren zestig.

De documentaire werd destijds gemaakt door de Firma Ring Film. De vertoning begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop van de film is er gelegenheid om na te praten en van gedachten te wisselen over de feestweek die in juni wordt georganiseerd, die in het teken zal staan van de jaren zestig. Consumpties tijdens en na de film zijn voor eigen rekening.