Holocaust Herdenking in Loppersum

Op de zondag dat in Nederland de Holocaust wordt herdacht (dit jaar op 28 januari), zal ook in Loppersum stil worden gestaan bij de vijftien joden die in Loppersum zijn geboren en in de vernietigingskampen Auschwitz en Sobibor door de nazi’s zijn vermoord.

Bij de plaquette aan het begin van de toegang naar het joodse gedeelte van de Algemene Begraafplaats, zal een boeket worden neergelegd en zijn er witte steentjes beschikbaar. Vervolgens zal Jacob van Haren worden herdacht, die op de joodse begraafplaats is begraven. Jacob is slachtoffer van de Holocaust.

De start van de herdenking is op het Marktplein op zondag 28 januari om 14.00 uur. De aanwezigen lopen gezamenlijk naar de begraafplaats, waar een voordracht zal worden gehouden. Na de herdenking lopen de belangstellenden terug naar het Marktplein. In Brasserie Meer is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken.

foto: Stoffer Reiffers