Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Info-avond bijenproeftuin Loppersum

3 december 2019 om 19:30

Het gaat slecht met de bijen in de hele wereld en ook in Loppersum. De bij is een bedreigde diersoort, maar we kunnen niet zonder! Onze groenten en fruit hebben bijen nodig voor de bestuiving.

Iedereen kan helpen om het tij te keren. Boeren, burgers en buitenlui. Dat kan met eenvoudige maatregelen in tuin, balkon en erf. Meer bloemen en minder stenen. Aantrekkelijke bloemen, planten en bomen. Wildebloemenzaad om de bij te verleiden. Een hommelhotel. Bloemrijke akkerranden en minder insecticiden.

Wierde & Dijk, de agrarische natuurvereniging, heeft ons gevraagd om aan de slag te gaan voor een Bijvriendelijk Loppersum. Nieuwolda, Bedum en Midwolde gingen ons voor. We noemen dit een bijenproeftuin.

Deze avond zal kenner Dilliana Welink vertellen welke wilde bijen er in Groningen voorkomen en hoe deze leven. Het gaat dan over de Wilde bij, de wilde zusjes van de Honingbij. Wist u dat er meer dan tweehonderd soorten zijn? En dat wilde bijen niet steken? Trudy van Wijk, van Wierde & Dijk, zal laten zien welke maatregelen we kunnen nemen voor bijen. De interactieve app die door de agrarische natuurverenigingen is ontwikkeld, kan ons helpen om bijvriendelijk te handelen en ideeën te delen.

Wij nodigen u van harte uit voor deze avond met twee interessante lezingen.
Piet Glas, Christina van Dijken, Diana Vos, Frits Weijers, Nicolette Scholten

Wilt u meedenken en meedoen?

Dinsdagavond 3 december
In het schuurtje naast de molen aan de Molenweg
Aanvang: 19.30 uur

Gegevens

Datum:
3 december 2019
Tijd:
19:30

Locatie

Molen De Stormvogel
Molenweg 2
Loppersum, Nederland