HVL ondersteunt renovatie orgel kerk Loppersum

Historische Vereniging ondersteunt renovatie orgel.

Dinsdagavond 26 november heeft de Historische Vereniging Loppersum een cheque van 10.000 euro aangeboden aan de kerkrentmeesters van de Nederlands Hervormde Gemeente Maarland. Het bedrag is bestemd voor renovatie van de buitenzijde van het orgel in de Petrus en Pauluskerk van Loppersum. Die kerk wordt momenteel uitgebreid gerenoveerd. Volgens Meertinus Ubbens, interim-voorzitter van de kerkmeesters komt dit bedrag zeer van pas. ‘Vijfenzestig procent van de restauratie wordt gefinancierd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed’, zei hij. ‘De rest moet komen uit fondsen, eigen middelen en giften.’

De bijdrage aan de renovatie van de buitenzijde van het orgel was mogelijk dankzij een schenking van een persoon die anoniem wenst te blijven. Die schenking, een bedrag van 20.000 euro, was bestemd voor projecten van cultureel-historische aard in het dorp Loppersum. Eerder kregen al het K.P. Zijlbad en molen De Stormvogel een bijdrage voor projecten.

Hugo Parker Brady (li), voorzitter van de HVL, overhandigt de cheque van 10.000 euro aan Meertinus Ubbens, voorzitter van de kerkrentmeester van de N-H Gemeente Maarland (foto: Henk Schildhuis)