Platform Doe-Denk-Duurzaam zoekt meedenkers

Heb je een duurzaam idee en zoek je anderen om dit idee mee uit te voeren? Of wil je gewoon lekker de handen uit de mouwen steken bij een kortlopende activiteit voor een nog duurzamer Loppersum? Het netwerk Doe Denk Duurzaam! zoekt enthousiaste mensen uit de gemeente Loppersum die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben om mee te denken en vooral te doen. Meld je aan voor de nieuwsbrief of voor een concreet initiatief. Of laat ons je duurzame idee weten, zodat we het op de website en in de nieuwsbrief kunnen vermelden.

Een aantal concrete ideeën hebben we al:
• Zelf compost maken met een wormencompostbak
• Als huizenbezitter of geïnteresseerde meedoen met de DuurzameHuizenRoute op 7 en 14 november
• Blikjes inzamelen zodat ze hergebruikt kunnen worden en de gemeente schoner wordt
• Actie voor fantasievol vegetarisch eten in restaurants in de gemeente
• Vraag en aanbod van duurzame acties bij elkaar brengen via de website doedenkduurzaam.nl

Andere ideeën willen we verder onderzoeken:
• Leenauto’s per dorp
• Reparatiecafé in de gemeente Loppersum
• Ecoteam opzetten
• Kledingruil organiseren
• Minder plastic gebruiken

Meld je aan voor de nieuwsbrief of een concrete activiteit op de website www.doedenk-duurzaam.nl. Wil je meer weten, dan kun je ook bellen met Dirk van Impe, tel.nr. 06-29550235 of met Sophie Ouboter, tel.nr. 06-40346019 (na 18.00 uur of in het weekend).

Platform Duurzaam Loppersum
Het idee voor het netwerk is ontstaan vanuit het Platform Duurzaam Loppersum. Dit Platform werkt aan een duurzame samenleving in de gemeente Loppersum. Inwoners en ondernemers uit de gemeente Loppersum komen twee tot drie per jaar voor de bespreking van duurzame thema’s bij elkaar. De afgelopen jaren zijn vanuit het Platform diverse activiteiten georganiseerd, zoals een themavond over Duurzaam bouwen, actie in het kader van Duurzaam water en de Duurzame Markt Loppersum 2014. Ook dit jaar organiseert het Platform weer een Duurzame Markt: op zaterdag 26 september bij de Borg Ewsum, Middelstum, in samenwerking met de Streekproductenmarkt.

Heb je zin om in het Platform mee te denken en mee te vergaderen? Ook hier zijn nieuwe mensen van harte welkom. Contactpersoon van de gemeente Loppersum is mevrouw L. van den Akker. Meer informatie of aanmelden om mee te denken met het Platform kan via tel. nr. 0596-548200,mevrouw E. Biemold, e.biemold@loppersum.nl.