Unieke uitvoering Leo Smit tijdens Eenkemaconcert in Loppersum

Op zaterdag 31 oktober vindt in de Petrus en Pauluskerk te Loppersum het Eenkemaconcert plaats door Filharmonie Noord onder leiding van haar dirigent Tjalling Wijnstra, met een primeur voor het noorden : de uitvoering van het Concert voor altviool en strijkorkest van Leo Smit.

Leo Smit’s werk is door zijn tragisch levenseinde in 1943 in Sobibor niet heel breed bekend geworden, hoewel hij wel gezien wordt als de grootste Nederlandse componist in de periode tussen de beide wereldoorlogen. Leo Smit vond een grote inspiratiebron in de jazz en in de Franse componisten zoals Ravel en Debussy. Zijn Concert voor altviool en strijkers behoort tot zijn grotere werken . 

Solist in deze uitvoering is de jonge talentvolle altvioliste Lotus de Vries, winnares van het Prinses Christina Concours regio Noord. Jury en publiek waren onder de indruk van haar gloedvolle, volwassen spel en gepassioneerde uitstraling. De uit Midlaren afkomstige Lotus studeert altviool aan het conservatorium van Amsterdam. Het altvioolconcert wordt omlijst door de strijkerssymfonie no. 10 van Mendelssohn en twee elegische melodieën van Grieg.

Na de pauze staat de Serenade voor strijkers van Dvorak op het programma. Voor een breed publiek een avond om van te genieten!

Aanvangstijd 20.00 uur

Kaarten: 15 euro/ 10 euro jeugd/scholieren, reserveren via www.filharmonienoord.nl