NL-Doet, doet het 2 maal in Loppersum

Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2016, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen. 

Maar liefst 2 vrijwilligers organisaties hebben zich aangemeld bij NL-Doet.

De Stichting Lopster Aalbeern probeert het oude kwekersterrein Nienhuis te verwerven zodat het groene hart van Loppersum behouden blijft. Voor de paardjes willen ze een hooiruif voor die paardjes maken en zomogelijk een afdakje met bankje voor bezoekers. Het terrein is toegankelijk lang Wijmersweg 15, 9919 BH Loppersum (ingang is naast dierenarts Van Stad tot Wad.) Zie de NL-Doet website voor verdere gegevens en aanmelden

Zonnehuis Wiemersheerd heeft 3 klussen. 1) Voor de hal willen ze graag wat nieuw verf aan de muren en een gezellig zitje creëren. (Verven is onder voorbehoud). 2)Het terras gaan ze vegen, schoonmaken en alle bakken vullen met leuke plantjes. 3)De kantoorruimte willen ze opnieuw behangen Zie de NL-Doet website voor verdere gegevens en aanmelden.