2016-08-29_Feestweek_3.jpg

ACHTER DE LAGESTRAAT

Op zaterdag en zondag 24 en 25 september kan iedereen tussen 12.00 en 18.00 uur een kijkje nemen in het verrassende groene hart van Loppersum. Een feest van marktkraampjes met fluffy, maar ook met Kunst met een grote K. De ingang is via het terrein van garage Pleizier aan de Wijmersweg en de toegang is gratis.

Kunstenaars uit de regio exposeren hun werk onder de appelbomen. Een heleboel standhouders laten zien hoe creatief ze zijn: tasjes, smeedwerk, sieraden, gepimpte tweedehandsspulletjes, glaswerk, plantjes, textiel, schilderwerk, zo gek kun je het niet bedenken of het is er. Een greep uit het programma: op zaterdag treedt de Bigband New Mean Swing Machine op. Op zondag zijn er optredens van het Lopster Koor en het Shantykoor De Lopster Störmvogels.
En natuurlijk zijn er terrasjes met koffie en thee met wat lekkers. Een unieke kans om dit verborgen stukje Loppersum eens op je gemak te bekijken.

Woordentuin
Eén van de meer verborgen tuinen wordt ingericht als woordentuin. Een plek waar dichters hun gedichten voorlezen, waar het publiek wordt uitgedaagd om zelf ook een verhaaltje of gedicht voor te dragen, waar boeken te koop zijn en boeken kunnen worden geruild. Neem dus vooral zelf ook boeken mee!

Kindertuin
Kinderen hoeven zich niet te vervelen. Voor hen (maar ook voor volwassenen!) zijn er de mooiste verkleedspullen, zodat ze een ‘fotoshoot’ kunnen laten maken. Onder leiding van kunstenaar Paula Biemans worden ze uitgenodigd om zelf kunst te maken. Verder treedt op zaterdag de kindertheatergroep Marikesj op. Ze spelen ‘Beestenboel’, met liedjes, verhaaltjes en acts. Kinderen mogen meedoen!

Nog plek
Overigens: de tuinen zijn zo groot dat er voor Lopsters best nog wel plek is. Maakt u zelf ook spulletjes? Van jam tot poppenkleertjes, van sieraden tot vogelhuisjes, van wollen sjaals tot kaarsen? Mail even naar achterdelagestraat@gmail.com.

2016-08-29_Feestweek_3.jpg