Lezing over Groninger ‘Zilverschatten’

Woensdag 9 november organiseert de Groninger Zilverkamer vanaf 19.30 uur opnieuw een lezing over het zilver uit de kerken in onze omgeving. Menno Wieringa is andermaal bereid gevonden zijn kennis met aanwezigen te delen. Een deel van het avondmaalzilver is zelfs binnen handbereik in de Zilverkamer aanwezig.

Wieringa verhaalt op de van hem bekende, gedegen, wijze over de achtergronden van de productie en het gebruik van het zilver dat eigendom is van de acht kerken van de Hervormde gemeente Maarland. In de afgelopen maanden is de collectie kerkzilver van de Groninger Zilverkamer opnieuw uitgebreid. Het merendeel is in bruikleen bijna permanent te bezichtigen. Koffie en thee zijn bij de toegang inbegrepen.

Nationale Kunstweek
In de Nationale Kunstweek (5 t/m 13 november) organiseert de Groninger Zilverkamer opnieuw een “Zilverweekend.” Het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 november worden dan niet alleen rondleidingen in de Zilverkamer gegeven, maar staat ook verkoop van zilver en van sieraden op het programma. Verder kunnen mensen advies over het onderhouden en reinigen van zilveren producten. Hoogtepunt wordt de demonstratie van de productie van een Groninger brandewijnkom. Tijdens de is de lopende expositie “Berend Kunst, reizend pourtrettist” ook op zondag 13 november open (13 – 16 uur). Tijdens dit weekend zijn ook de inzendingen te bewonderen van de schilderwedstrijd “Zilverkunst” die de Zilverkamer ter gelegenheid van de Nationale Kunstweek organiseerde. De winnaars zijn dan inmiddels bekend gemaakt.

De Groninger Zilverkamer is te vinden aan Oude Kerkstraat 1 te Appingedam, in het voormalige gebouw van de SNS-bank, schuin tegenover de Nicolaikerk.

Openingstijden van de Zilverkamer:
Dinsdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur.
Zaterdag van 11.00 – 16.00 uur.

Entreeprijzen € 5,- per persoon.
Kinderen tot 12 jaar gratis.
Voor groepen en rondleidingen kunt u contact opnemen met de conservatrice:
mevr. H. Grimmius, tel: 06-26588992

Meer informatie op www.degroningerzilverkamer.nl