Tapasavond met Fré Schreiber in De Diek’n

Boerderij De Diek’n houdt aanstaande zondagavond 6 november een tapasavond met daarbij een optreden van Fré Schreiber. Fré is bekend om zijn verhaaltjes, liedjes en mopjes in het Gronings. Hij vermaakt met woordspelletjes en verrassende woorden die zelfs de meeste Groningers zich alleen nog uit grootmoeders-mond herinneren.

Met zijn humor en geanimeerde manier van vertellen weet Fré zijn toehoorders altijd te boeien en aan het lachen te krijgen. Schreiber heeft een grote liefde voor het Gronings, in het verleden gaf hij zelfs cursussen Gronings. Ook maakte hij kinderliedjes die leerlingen van de Wicher Zitsemaschool in Middelstum, waar hij woont en werkt als onderwijzer, onder zijn leiding uitvoerden. In 1988 ontving Fré Schreiber de K. ter Laanprijs.

De tapas zijn deze avond geïnspireerd door de herfst. Laat je verassen door kruidige pompoen, originele stoofpotjes en leuke gerechten met fruit uit eigen boomgaard. Kom genieten van heerlijke huisgemaakte tapas en een optreden van Groningen-enthousiast Fré Schreiber.