Boekstartochtend Kleintje Koffie voor jonge ouders

In september houden de bibliotheken in de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum samen met Centrum Jeugd en Gezin voor het eerst de Boekstartochtenden Kleintje Koffie. Iedere maand is er een boekstartbijeenkomst in de bibliotheken voor ouders met een baby of dreumes. Vaak met een mooi boek ter inspiratie.

Thema EHBO4ukkies

Het thema van de ochtenden in september is EHBO4ukkies. Je baby of dreumes wil alles zo snel mogelijk ontdekken. Dat betekent overal aanzitten en alles uitproberen. Het geeft een hoop rust als je weet hoe je kunt handelen bij ongelukjes in en om het huis en hoe deze zijn te voorkomen. Een deskundige deelt praktische en handige tips.

Naast een maandelijks thema staan boeken uiteraard ook centraal en worden er leuke activiteiten georganiseerd tijdens de ochtenden. (Voor)lezen met je kind is een fijn moment samen. Het geeft baby’s informatie over de wereld om hen heen. Samen lezen oefent de luistervaardigheid en het concentratievermogen en prikkelt de fantasie en sociaal-emotionele vaardigheden. Bovendien stimuleert lezen de taal- en spraakontwikkeling.

Waar en wanneer

De boekstartbijeenkomst Kleintje Koffie vindt plaats in de bibliotheek van Loppersum op donderdag 28 september van 10.00 uur tot 11.00 uur. De toegang is gratis en de koffie staat klaar. Uiteraard mag je je kindje(s)  meenemen. Meer informatie is te vinden op www.biblionetgroningen.nl en www.cjgdal.nl.