Lezing Loes Damhof

In het kader van de serie ‘Baanbrekende Vrouwen in de Regio’ is op donderdag 16 november Loes Damhof te gast in Boerderij De Diek’n. Als Docent van het Jaar 2016 nam Loes Damhof de eerste Comenius-beurs in ontvangst. Met deze beurs op zak heeft ze in samenwerking met UNESCO een pilot ontwikkeld om studenten zowel Future Literacy als 21st Century Skills bij te brengen.

“De wereld wordt steeds kleiner en willen we het met elkaar een tijdje uithouden, dan zullen we onderwerpen als wereldburgerschap, duurzaamheid maar ook empathie niet uit de weg moeten gaan, maar juist omarmen. Ik houd ervan om samen met studenten deze complexe thema’s te onderzoeken en ik vind het geweldig als studenten beter worden dan ik!“

Loes Damhof behaalde haar Master in Nederlandse letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, maar verliet Nederland al snel daarna. Na het jarenlang studeren, lesgeven en organiseren van onderwijs in Zuid-Afrika, China, Rusland en de Verenigde Staten, deelt ze haar ervaringen met studenten in haar lessen Interculturele Competenties. Ze geeft les aan de Hanzehogeschool binnen de opleiding Communication & Multimedia Design. Sinds 2013 is ze tevens Hogeschooldocent 21st Century Skills. Deze leerlijn bereidt studenten voor op een onzekere wereld en een veranderend werkveld. Loes is een betrokken lid van het Hanze Honours College als mentor en als docent/ontwikkelaar van innovatieve, interdisciplinaire modules. Daarnaast doet ze onderzoek naar de complexiteit van internationaal en intercultureel onderwijs in virtuele, collaboratieve leeromgevingen.

Haar pilot Future Literacy is door Foresight, UNESCO ontwikkeld als een methodologie die toekomst scenario’s gebruikt om het heden te kunnen innoveren. Door studenten hun eigen aannames, die als basis dienen voor deze scenario’s, te laten onderzoeken, hoopt ze het perspectief op te rekken en studenten klaar te stomen voor een onzekere en complexe toekomst. De eerste pilot start met hbo-masterstudenten aan de Hanzehogeschool.

Vanaf 17.30 uur ben je van harte welkom aan de aanschuiftafel. Voor € 17,50 kun je genieten van een twee-gangen menu, samen met je medegasten. Wel graag reserveren!

Entree € 5,00 incl. koffie / thee

Programma

19.00 uur Zaal open
19.30 uur Aanvang lezing
20.45 uur Pauze
21.15 uur Vragen
22.00 uur Napraten
22.30 uur Einde