Gratis BHV-cursus voor nieuwe toezichthouders Zoutwaterbad

Het KP Zijl Zoutwaterbad is op zoek naar nieuwe toezichthouders voor het komende zwemseizoen. Daarom organiseert de stichting een gratis BHV-cursus voor elke vrijwilliger die zich tussen mei en september 2018 een aantal dagdelen wil inzetten voor het Lopster zoutwaterbad.

Chris Bultje, de kersverse voorzitter van de Stichting KP Zijl Zoutwaterbad, hoopt dat dit aanbod nieuwe toezichthouders oplevert, die het bad goed kan gebruiken. ‘We kunnen de cursus gratis aanbieden, maar daar staat een kleine wederdienst tegenover. Je helpt mee om een uniek bad open te houden. Daar komt bij: een BHV-certificaat is een mooie aantekening op je cv.’ De cursussen vinden, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, plaats in maart en/of april, verspreid over enkele avonden of dagdelen.

‘Als toezichthouder ben je een paar extra ogen en oren rondom het zwembad en draag je bij aan de veiligheid van de zwemmers,’ legt bestuurslid René Smit uit, die zelf momenteel een opleiding tot lifeguard volgt. ‘Je ondersteunt de badmeester of badjuf.’

Ook het behalen van een EHBO-diploma op kosten van het KP Zijlbad behoort tot de mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op met mail@zoutwaterbad.info