Aline Bos wint wedstrijd rond aardbevingen

Aline Bos uit Zeerijp heeft de wedstrijd voor basisschoolleerlingen uit Loppersum gewonnen. De Gemeente Loppersum had leerlingen opgeroepen om hun ervaringen met aardbevingen of de versterking van hun huis of hun school te delen. Er werden veel prachtige, ontroerende en kleurrijke kunstwerken en gedichten aangeleverd.

Unaniem kwam de jury tot de conclusie dat Aline Bos uit Zeerijp de wedstrijd moest winnen. Ze maakte een mooi gedicht en bouwde van snoep een origineel bouwwerk. Daarmee wint zij een Ipad! En de klas van Aline krijgt een gastles van Veiligheidsregio Groningen over aardbevingen.

Daarnaast waren er nog twee eervolle vermeldingen voor Sofie Prins uit Garrelsweer en voor Eline Poelstra uit Loppersum.

Op www.loppersumversterkt.nl/kinderen is er een speciale pagina voor kinderen ingericht waarop je nu al allerlei info kunt nalezen voor (en soms door) kinderen. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig Jeugdjournaaluitzendingen terugkijken! En vanaf morgen kun je alle mooie kunstwerken, gedichten, verhalen en tekeningen bekijken op deze pagina.