Eerbetoon aan een gehavend monument

Lezer Henk Schildhuis stuurde ons deze foto plus bijgaande tekst:

Op de begraafplaats van Loppersum staat naast het mooie witte baarhuisje een heel oude boom. Ik denk zelf dat de boom geplant is toen het begraafplaats is aangelegd. De boom blijkt ziek en is al ontdaan van zijn takken. Alleen een treurig gehavende stam rest nog. De boom moet blijkbaar weg om schade aan de omliggende grafmonumenten te voorkomen. Treurig is het wel.

Misschien valt het niet veel mensen op, want hij staat wat uit het zicht. Echter niet voor ons, want de boom staat achter ons huis. De stam heeft een onderdiameter van wel 2 meter en de stam is op 1 meter hoogte wel 1,2 meter doorsnede. Interessant zou het zijn te weten hoe oud de boom precies is. De boom heeft in ieder geval van alles overleefd en meegemaakt. Een monument mag je wel zeggen.