Nutslezing over Jemen

De laatste lezing van het nutsjaar 2017/2018 staat weer voor de deur.
Deze zal gehouden worden op dinsdag 24 april, 20.00 uur in het dorpshuis te Loppersum.

De spreker is dan de heer Arnold Pilon uit Eelde, die al eerder een lezing gaf over de Zijderoute. Hij had, na zijn werkzame leven als apotheker een onbedwingbare lust om te reizen en heeft dat ook waargemaakt, door in wel honderd landen te hebben rondgekeken.

Hij zal het deze avond hebben over Jemen, een parel in Arabië met een zeer rijke oude traditie. Vierhonderd jaar geleden schonk men hier de allereerste koffie aan de Hollanders van de VOC in de havenstad Mokka en heeft een Hollandse kapitein er zelfs zijn huis gebouwd. De invloed van Nederlanders is nog terug te vinden in de architectuur. Er bevinden zich populaire qat plantages, waar veel gebruik van wordt gemaakt. De vrouwen en meisjes bevinden zich achter de voordeur, waar de heer Pilon een waterpijp met appeltabak, mirre, wierook en thee werd aangeboden en kwam tot mooie vredelievende overpeinzingen.

Dit is een wereld die wij helemaal niet kennen en dus interessant om er een avond intensief mee aan de slag te gaan. U bent hiertoe uitgenodigd!