Feestelijke opening Zoutwaterbad op 12 mei

Het KP Zijl Zoutwaterbad viert op zaterdag 12 mei op feestelijke wijze de start van zwemseizoen 2018. Jong en oud kan meteen het water in wanneer de poorten om 13.00 uur openen en iedereen kan zijn gereserveerde abonnement(en) ophalen. Nieuw dit jaar is een spannende race waarmee het bad om 14.00 uur officieel geopend wordt.

Alle Lopsters zijn uitgenodigd om mee te doen aan deze openingsrace. Middenin het bad ligt een gloednieuwe grote speelbal. Deelnemers aan de wedstrijd proberen op een zelfgebouwd vlot of ander drijfmiddel zo snel mogelijk de speelbal te bereiken. Degene die, daar aangekomen, een toeter als eerste laat klinken, opent het bad en wint een leuke prijs. Kijk voor de details op de website: www.zoutwaterbad.info.

Voor alle bezoekers is er op zaterdagmiddag 12 mei gratis koffie, thee of ranja. Het zwembad is vanaf deze dag elke middag geopend vanaf 13.00. Voor de exacte tijden en de ‘slecht weerregeling’ is het raadzaam om af en toe op Facebook of op de website te kijken.

Spelregels openingsrace

– je kunt meedoen aan de openingsrace als je in het bezit bent van minimaal je zwemdiploma A.
– je vlot of drijfmiddel is van kunststof (plastic). Voorwerpen van hout, metaal of glas mogen niet het bad in.
– je vlot of drijfmiddel mag zelfgemaakt zijn, maar dat hoeft niet.
– peddelen doe je met je armen en benen, niet met roeispanen, peddels of andere voorwerpen.
– tijdens de race lig, zit of sta je op het drijfmiddel. Je zwemt niet. Als je van je drijfmiddel valt, moet je er eerst weer opklimmen, voordat je verder kunt racen.
– je speelt eerlijk. Hinder andere deelnemers niet.
– bovenop de speelbal is een toeter bevestigd. De deelnemer die de toeter als eerste laat klinken, wint de race.
– na afloop van de race haal je je drijfmiddel weer uit het water. Je neemt het ook zelf mee naar huis of gooit het zelf weg.
– het bestuur en de vrijwilligers van het K.P. Zijl Zoutwaterbad zijn niet aansprakelijk voor schade aan lijf of leden, drijfmiddelen of persoonlijke eigendommen van de deelnemers aan de race.