Zomeractiviteiten in het zoutwaterbad

Mede dankzij een gulle gift van de Hubo kunnen de bezoekers van het K.P. Zijl Zoutwaterbad in de zomervakantie elk weekend meedoen aan een aantal leuke activiteiten.

Zaterdag 21 juli: ouder-kindestafette (start: 14.00u)
Vorm samen met je vader of moeder (opa, oma, oom, tante, andere volwassene) een team en overwin een hindernisparcours waarin zowel de volwassene als het kind een aantal moeilijke opdrachten moet uitvoeren. Wie brengt de volle beker limonade zonder knoeien van de grote glijbaan naar de badhokjes? En dan ook nog eens zo snel mogelijk? Voor het snelste team dat de volste beker naar de overkant weet te brengen, hebben we een gezellige prijs! Meld je aan bij de kassa of via mail@zoutwaterbad.info.
Er is geen leeftijdslimiet, zo lang het maar gaat om iemand boven en iemand beneden de 18. Ook kinderen zonder zwemdiploma mogen meedoen (maar moeten wel verplicht bandjes dragen!)

Zaterdag 28 juli: clinic waterpolo (start: 14.00u)
Speel je vaak baltikkertje bij ons en wil je daar nog beter in worden? Doe dan mee aan deze gastles van een echte waterpoloër! Rens Mulder geeft je tips en trucs om je balvaardigheid te verbeteren: mikken, gooien, vangen en scoren maar!
Deze clinic is alleen geschikt voor zwemmers met tenminste één diploma. Meld je aan aan bij de kassa of via mail@zoutwaterbad.info.

Zondag 5 augustus: clinic zeemeerminzwemmen (start: 14.00u)
Altijd al eens willen beleven hoe het is om met een vissenstaart te zwemmen? Ze noemen het zeemeerminzwemmen, maar deze clinic is ook voor zeemeermannen! Onder leiding van professionele instructeurs mag je een ‘monofin’ uitproberen en als een zeemeermin, -man, dolfijn, haai of walvis het bad door zwemmen.
Deze clinic is alleen geschikt voor zwemmers (kinderen en volwassenen) met tenminste één diploma. Meld je aan aan bij de kassa of via mail@zoutwaterbad.info.
Let op: dit is nadrukkelijk geen hele cursus, alleen een ‘voorproefje’!

Zaterdag 11 augustus: spijkerbroekhangen (start: 14.00u)
Moeten we dit nog uitleggen? Vooruit dan: wie kan het langst aan de pijpen van een spijkerbroek blijven hangen zonder in het water te vallen? Die wint een toffe prijs!
Ook kinderen zonder diploma kunnen meedoen. Meld je aan aan bij de kassa of via mail@zoutwaterbad.info.  

Zaterdag 18 augustus: clinic reddend zwemmen (start: 14.00u)
De Damster Reddingsbrigade leert je van alles over gevaar en veiligheid in en om het water. Heb jij het in je om levens te redden? In het zoutwaterbad kun je testen hoe heldhaftig je bent.
Deze clinic is alleen geschikt voor zwemmers (kinderen en volwassenen) met tenminste één diploma. Meld je aan aan bij de kassa of via mail@zoutwaterbad.info.

Zaterdag 25 augustus: waterbal (start 14.00u)
Vorm een team van in totaal drie personen en speel waterbal: een mengeling van basketbal en korfbal, maar dan in het water. De precieze regels leggen we je nog wel uit, maar het team mag uit alle leeftijden bestaan (maximaal één 18-plusser) en je mag niet lopen of zwemmen met de bal, alleen overgooien. Samenwerking is dus vereist!
Ook kinderen zonder diploma kunnen meedoen. Meld je aan aan bij de kassa of via mail@zoutwaterbad.info.  

Zaterdag 1 september: zwembingo (start: 15.00u)
Er drijven cijfers in het water. Wie heeft als eerste zijn bingokaart vol? Speel alleen of met een team. De precieze regels krijg je van ons nog uitgelegd, maar een bingo is pas een bingo als je prijzen kunt winnen, toch?
Ook kinderen zonder diploma kunnen meedoen. Meld je aan aan bij de kassa of via mail@zoutwaterbad.info