Wandelfestijn Tocht om de Noord in Loppersum

Op zaterdag 29 september start de 20 kilometerroute van wandelfestijn Tocht om de Noord in Loppersum. Vanaf Hotel Spoorzicht lopen de wandelaars door de Hervormde kerk, de Hogestraat en de Lagestraat en dan via de Wijmersweg naar de Sjuxumerweg, om vervolgens het spoor over te steken richting Westeremden.

De Tocht om de Noord kenmerkt zich door allerlei activiteiten langs de route. Natuurlijk moet ons dorp op een mooie en sprankelende manier in beeld komen, zodat de wandelaars wellicht nog eens terugkomen. Loppersum heeft immers veel te bieden!

Aan welke activiteit zit u zelf te denken? Samenwerken en afstemmen is erg belangrijk voor een mooie, vlotte presentatie van Loppersum die de diversiteit van ons dorp eer aan doet. Iedereen mag meedoen!

Het thema dit jaar is ‘De Ploeg’, verwijzend naar het kunstenaarscollectief dat in 1918 (dit jaar 100 jaar geleden) werd opgericht en van grote betekenis was (en is) voor de Groninger beeldende kunst. De activiteiten langs de route staan zo veel mogelijk in het teken van dit thema, maar natuurlijk zijn er ook andere uitingen mogelijk. Denk aan het uitdelen van kleine hebbedingetjes, een poster voor het raam, openluchttheater, muziek, een versierde tuin of versierde straat… alles is mogelijk.

Hebt u ideeën voor een leuke activiteit tijdens Tocht om de Noord, aarzel dan niet om contact op te nemen met het lokale comité. Dat inventariseert de plannen en mogelijkheden en brengt mensen met elkaar in contact. Ook is het comité het aanspreekpunt in Loppersum voor vragen en opmerkingen rondom de Tocht om de Noord.

Samen zetten we Loppersum op 29 september op een feestelijke manier op de kaart. We hopen van u te horen!

Comité Tocht om de Noord Loppersum 2018

Geert-Jan Reinders (geertjanreinders@icloud.com)
Herman Rinket (herman.rinket@gmail.com)
Els Zwerver (els@melson.nl)