Lintje voor brandweerlieden Steiginga en Hartog

Loco-burgemeester Pier Prins heeft zaterdag twee Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt in de brandweerkazerne van Loppersum. Fred Steiginga en Gerrit Hartog kregen beiden een lintje.

Fred Steiginga is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft ruim 20 jaar het brandweerkorps gediend. In 1998 is de heer Steiginga aangesteld als aspirant brandwacht bij de toenmalige gemeentelijke brandweer Loppersum. Daarna werd hij bevorderd tot Brandwacht 1e klas en vervolgens tot Hoofdbrandwacht. Ook is hij opgeleid tot verkenner gevaarlijke stoffen en sinds januari 2017 ook werkzaam als oefenleider.

Gerrit Hartog is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij gedurende ruim 20 jaar heeft gefunctioneerd als een volledig opgeleid en allround brandweerman. In september 1998 is de heer Hartog aangesteld als aspirant brandwacht bij de toenmalige gemeentelijke brandweer Loppersum. Daarna is hij bevorderd tot Brandwacht 1e klas en vervolgens tot Hoofdbrandwacht. Daarnaast is hij onder meer opgeleid tot brandweerchauffeur en gaspakdrager. Sinds 2013 heeft de heer Hartog zich intensief ingezet als leider van de jeugdbrandweer van Delfzijl.