Kindcentrum officieel geopend

Vanmiddag was de feestelijke opening van het kindcentrum in Loppersum. De afgelopen week zijn de basisscholen Roemte en Prinses Beatrix en kinderopvang Kids2b verhuisd naar het nieuwe gebouw aan de Schoolstraat. Nu is er in Loppersum opvang en onderwijs onder één dak te vinden voor kinderen van 0-12 jaar.

Een gezamenlijk proces

Wethouder Bé Schollema: “Dit is een moment waar ik sinds eind 2014 naar heb uitgekeken. Het is gelukt om met elkaar een prachtig kindcentrum neer te zetten wat klaar voor de toekomst is. Het gebouw is aardbevingsbestendig, duurzaam en bijna energieneutraal. De aardbevingen geven veel problemen, ook binnen onze gemeente, en dat gaat me aan het hart. Alle kinderen moeten naar een veilige school kunnen, en daarom hebben we besloten om al onze basisscholen bouwkundig te verstevigen of nieuw te bouwen. En daarmee konden we ook meteen investeren in moderne en duurzame gebouwen. Daarbij zijn heel veel partijen betrokken geweest. En nu is het eerste kindcentrum dan klaar. We hebben met elkaar de mogelijkheden aangegrepen en ik ben erg tevreden over het resultaat.”

De leerlingen gaven de genodigden vanmiddag een rondleiding door hun nieuwe school en zongen, na de officiële handeling, met elkaar een feestlied.

Ook de bestuurders van Marenland, Noordkwartier en Kids2b zijn tevreden: “Als bestuurders zijn wij erg blij dat er voor deze leerlingen en medewerkers een mooi gebouw is neergezet. Een gebouw waarin we samen onder één dak kunnen laten zien dat we samen sterk in onderwijs en opvang zijn.”

In Middelstum en Stedum worden ook kindcentra gebouwd. Deze worden na de zomervakantie in gebruik genomen door de scholen. Meer informatie over de kindcentra staat op www.loppersumversterkt.nl/scholen.